maanantai 1. huhtikuuta 2013

Se "kuuluisa" avokadopasta



Neljälle:

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
ruususuolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
(lisäksi alkuperäisessä reseptissä kourallinen lehtipersiljaa)
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa 
30 g (1 dl) raastettua parmesaania tai parmesaanilastuja
400–500 g tagliatelle nauhapastaa (alkuperäisessä reseptissä spagettia)

Raasta valkosipuli ja pilko chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot ja lisää ne kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaani.

Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.

Keitä tagliatelle hyvin suolatussa vedessä ja ota lopuksi talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeeseen, ja pyörittele tagliatelle kastikkeen sekaan.
Ripottele annoksen päälle parmesaanilastuja ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogistaReseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.


- Toe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti