sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Aamu Katy Perryä kuunnellen

Tänä aamuna, YouTubea selaillessani, törmäsin useampaan Katy Perryn kappaleeseen (artisti, jota en yleensä kuuntele). Niitähän soi koko ajan radiossa kyllästymiseen saakka ja useimmat niistä ovat melko "perus popkauraa" eikä niihin paljoa tule kiinnitettyä huomiota.
Ehkä se on fiiliksestäkin kiinni, mutta tänään muutama kappale upposi minuun täysin ja voisin jopa sanoa hieman pitäväni Katy Perrystä :)

Katy Perry - Wide Awake


Katy Perry - Firework


Katy Perry - E.T. ft. Kanye West


- Toe

lauantai 25. elokuuta 2012

Kuvia lentokoneesta

Päivällä lennettäessä lentokoneesta voi nähdä mitä kauneimpia maisemia, maita, rantoja, rantaviivoja, vuoria, teitä ja maan muotoja. Kamerani ei kauhean laadukkaita kuvia ota, mutta tässä muutamia maisemia lentokoneesta:










- Toe

perjantai 24. elokuuta 2012

Jillian Michaels puhuu homoavioliitoista

Tämä videon pätkä saa minut vaan pitämään Jillian Michaelista entistä enemmän:


+ Hän on niiiin hyvännäköinen! :)

- Toe

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Aamupalat Barcelonassa

Yövyimme Barcelonassa hostellissa, johon ei sisältynyt aamupalaa. Tästä johtuen söimme aamupalan aina jossain kahvilassa vanhan kaupungin tuntumassa. Tämä osottautui aika kivaksi vaihtoehdoksi, sillä hotelleissa aamupalat ovat aamusta toiseen samat, mutta eri kahviloissa voi valita eri vaihtoehtoja oman mielen mukaan.

Lennon myöhäisestä saapumisajankohdasta johtuen yövyimme ensimmäisen yön Gironan lentokentän lähellä olevassa hotellissa ja siellä otimme viikon aikana ainoan aamupalamme. Aamupala maksoi 8€ ja se oli ihan ok, mutta ei sitäkään olisi jaksanut syödä joka aamu + en maksanut kertaakaan kahvilassa aamupalasta 8€:a eli periaatteessa oli halvempaa ostaa aamupala kahvilasta hotelliaamiaisen sijaan.
Monesti otin aamupalaksi maitokahvin ja croissantin, jotka maksoivat 1,60€ - n. 5€. Eli aamupalaan ei pahemmin rahaa tarvinnut tuhlata.
Maitokahvi ja croissant
 Tässä toinen aamupala, jota söimme. BTW, jos tilaat Barcelonassa "hot chocolate", niin et saa kaakaota vaan tuota kuvassa alla olevaan paksua lämmintä suklaavanukkaan tapaista juomaa :D
 Tämä oli myös aivan ihana vaihtoehto aamupalalle, nimittäin La Ramblalla sijaitsevassa La Boqueria-kauppahallissa myytiin valmiiksi pilkottuja hedelmiä, tuoreista hedelmistä tehtyjä smoothieita ja kaikenlaisia pähkinöitä.
Ostimme pilkottuja hedelmiä, jotka maksoivat n. 2€-4€ ja maailman parhaita pistaasipähkinöitä (kuvassa oleva pussi maksoi 2,60€ eli ei mitään halpaa, mutta hitto että olivat hyviä!). Otimme hedelmät ja pähkinät mukaan rannalle ja söimme siellä aamupalan muutamana aamuna.
 Tästä annoksesta piti ottaa kuva ihan vain siksi, että se oli halvin aamupala, mitä söin viikon aikana, 1,60€:
Kahvi ja croissant
- Toe

tiistai 21. elokuuta 2012

L'aquarium Barcelona

Barcelonan akvaario sijaitsee rannassa Barcelonetan metroaseman läheisyydessä. Akvaario oli hieno ja hait siellä paljon isompia kuin esim. Helsingin Sealifessa, mutta paljon uutta nähtävää ei tämä käynti tarjonnut, jos on aiemmin käynyt juuri Sealifessa. En tiedä... Ehkä odotin jotain suurta ja ihmeellistä, mutta sainkin vain hieman isomman akvaarion ja isompia haikaloja. Mutta jos ei ole käynyt aiemmin akvaarioissa, voin suositella tätäkin paikkaa, sillä hienojahan ne kalat siellä ovat :) Hinta oli jotain hieman alle 20€, mahtoikohan olla 18€...? 
Hieman suhmuisia kuvia akvaariosta, sillä siellä ei saa käyttää salamaa kamerassa etteivät kalat häiriinny:
Jono oli pitkä akvaarioon eli suosittu paikka se ainakin on!

Merihevonen









Pingviinejä.



- Toe

maanantai 20. elokuuta 2012

Lentäminen Barcelonaan Ryanairilla

Vaikka tällä hetkellä onkin liikkeellä hieman negatiivista uutisointia Ryanairista ja sen lentokoneiden tekemistä pakkolaskuista, voin sanoa, että meidän lennot sujuivat erittäin mukavasti. Lennot olivat molempiin suuntiin puoli tuntia etuajassa ja muutenkin laskut ja nousut sujuivat erittäin sulavasti eli lentopelkoinen ihminenkin olisi varmasti viihtynyt lennolla.

Hintapolitiikka onkin sitten hieman toinen juttu. Vaikka on kyse halpalennosta, niin valitettavasti hinta nousee nopeasti aivan normaalin lennon hintoihin. Meidän lentomme maksoivat n. 130€/hlö, mutta koska olimme viikon reissussa, ei pelkkä käsimatkatavara riittänyt, joten otimme myös ruumaan menevät laukut mukaan, joista pamahti lisähintaa 50€/laukku eli lentojen hinta tähän mennessä oli n. 180€/hlö.

Mutta koska Ryanair on halpalentoyhtiö, se ei lennä suoraan Barcelonaan, vaan 1h 15min matkan päähän Barcelonasta eli Gironaan. Gironan lentokentältä on erittäin hyvät ja selkeät bussiyhteydet Barcelonaan, mutta siitä tuli jälleen 25€/hlö lisähintaa (tuo sisältää siis bussimatkan Gironasta Barcelonaan ja takaisin). Lopullinen lennon hinta oli siis n. 205€/hlö eli ei sekään mikään mahdottoman kallis hinta ole, mutta kun Ryanair mainostaa lennon hinnaksi 130€:a, niin kyllähän siihen aika paljon lisäkuluja tuli.

Yksi ongelma, jonka kohtasimme matkalaukkujen kanssa oli painorajat. Normaaleilla lennoilla painorajat ovat yleensä 20kg, mutta Ryanairin lennoilla ne olivat 15kg. No H:n matkalaukku painoi jo Suomesta lähdettäessä 17,7kg, mutta Suomessa siitä ei välitetty, eikä lisäkiloista tullut ylimääräistä maksua. Gironan päässä tilanne olikin hieman toinen. Siellä yli 15kg painavista laukuista veloitettiin 20€/lisäkilo! Tosin ystävällinen virkailija neuvoi meitä sumplimaan laukkujen painoja ja tunkemaan tavaroita käsimatkatavaroihin ym. ennemmin kuin maksamaan sen ylimenevän osan. Näin teimmekin ja H välttyi lisäkustannuksilta. Gironan päässä oltiin paljon tarkempia myös käsimatkatavaroiden koosta ja niiden tuli mahtua mittalaatikon sisään, jotta ne sai ottaa lennolle. Virkailija tarkisti omakätisesti kaikki käsimatkatavarat, jotka näyttivät hieman isommilta.

Eli halpalentoyhtiöillä lennettäessä kannattaa olla erittäin tarkka hintojen ja matkatavaroiden kanssa! Mutta kun nämä asiat on tiedossa, niin kaikki sujuu muitta mutkitta ja Ryanair on lentoyhtiönä aivan yhtä hyvä, kuin kalliimmatkin yhtiöt. Ainakin tämän kokemuksen perusteella voin suositella Ryanairia! :)


- Toe

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Barcelona Zoo

Barcelonan eläintarha oli todella kiva ja hintansa väärti kokemus (muistaakseni 17€)! Tässä kauhea kasa kuvia eläintarhasta:




















Tässä linkki Barcelona Zoo:n nettisivuille.

- Toe

I'm back from Barcelona!

Nyt alkaa pienoinen Barcelona-aiheisten postausten sarja + jos laskuvarjohyppy onnistuu säiden puolesta TÄNÄÄN, niin ehkä siitäkin täytyy jotain mainita ;)

Jättilasillinen sangriaa (7,50€)
Sangria oli Barcelonassa suomalaisten drinkkien hinnoissa, MUTTA se oli kaksi tai kolme kertaa suuremmassa lasissa, joten kun menit illalla "yhdelle" oli siinä tekemistä, että sait sen kaiken juotua!

- Toe