maanantai 20. elokuuta 2012

Lentäminen Barcelonaan Ryanairilla

Vaikka tällä hetkellä onkin liikkeellä hieman negatiivista uutisointia Ryanairista ja sen lentokoneiden tekemistä pakkolaskuista, voin sanoa, että meidän lennot sujuivat erittäin mukavasti. Lennot olivat molempiin suuntiin puoli tuntia etuajassa ja muutenkin laskut ja nousut sujuivat erittäin sulavasti eli lentopelkoinen ihminenkin olisi varmasti viihtynyt lennolla.

Hintapolitiikka onkin sitten hieman toinen juttu. Vaikka on kyse halpalennosta, niin valitettavasti hinta nousee nopeasti aivan normaalin lennon hintoihin. Meidän lentomme maksoivat n. 130€/hlö, mutta koska olimme viikon reissussa, ei pelkkä käsimatkatavara riittänyt, joten otimme myös ruumaan menevät laukut mukaan, joista pamahti lisähintaa 50€/laukku eli lentojen hinta tähän mennessä oli n. 180€/hlö.

Mutta koska Ryanair on halpalentoyhtiö, se ei lennä suoraan Barcelonaan, vaan 1h 15min matkan päähän Barcelonasta eli Gironaan. Gironan lentokentältä on erittäin hyvät ja selkeät bussiyhteydet Barcelonaan, mutta siitä tuli jälleen 25€/hlö lisähintaa (tuo sisältää siis bussimatkan Gironasta Barcelonaan ja takaisin). Lopullinen lennon hinta oli siis n. 205€/hlö eli ei sekään mikään mahdottoman kallis hinta ole, mutta kun Ryanair mainostaa lennon hinnaksi 130€:a, niin kyllähän siihen aika paljon lisäkuluja tuli.

Yksi ongelma, jonka kohtasimme matkalaukkujen kanssa oli painorajat. Normaaleilla lennoilla painorajat ovat yleensä 20kg, mutta Ryanairin lennoilla ne olivat 15kg. No H:n matkalaukku painoi jo Suomesta lähdettäessä 17,7kg, mutta Suomessa siitä ei välitetty, eikä lisäkiloista tullut ylimääräistä maksua. Gironan päässä tilanne olikin hieman toinen. Siellä yli 15kg painavista laukuista veloitettiin 20€/lisäkilo! Tosin ystävällinen virkailija neuvoi meitä sumplimaan laukkujen painoja ja tunkemaan tavaroita käsimatkatavaroihin ym. ennemmin kuin maksamaan sen ylimenevän osan. Näin teimmekin ja H välttyi lisäkustannuksilta. Gironan päässä oltiin paljon tarkempia myös käsimatkatavaroiden koosta ja niiden tuli mahtua mittalaatikon sisään, jotta ne sai ottaa lennolle. Virkailija tarkisti omakätisesti kaikki käsimatkatavarat, jotka näyttivät hieman isommilta.

Eli halpalentoyhtiöillä lennettäessä kannattaa olla erittäin tarkka hintojen ja matkatavaroiden kanssa! Mutta kun nämä asiat on tiedossa, niin kaikki sujuu muitta mutkitta ja Ryanair on lentoyhtiönä aivan yhtä hyvä, kuin kalliimmatkin yhtiöt. Ainakin tämän kokemuksen perusteella voin suositella Ryanairia! :)


- Toe

2 kommenttia: