torstai 2. elokuuta 2012

Nälkäpeli

!! Tämä postaus voi sisältää kirjojen sisältöä eli jos et ole niitä vielä lukenut, ei kannata lukea tätä juttua pidemmälle ;)  !!

Nälkäpeli-kirjat ovat varmaankin kaikille jo tuttuja Nälkäpeli-leffan ansiosta. Itsekin heräsin tähän kirja-trilogiaan vasta leffan ilmestyttyä valkokankaalle. Tein kuitenkin siten, että luin ensin ensimmäisen kirjan ja menin sitten katsomaan siitä tehdyn leffan. 

Iso virhe! Leffa oli varmasti todella hyvä kaikkien mielestä, jotka eivät olleet lukeneet kirjaa, mutta jos kirjan oli lukenut, näki vain kokoajan leffasta puuttuvia kohtauksia ja virheellisiä kuvauksia. Nojoo tästä kai johtuu se, että ihmiset aina sanovat, että kirjat ovat paljon parempia kuin leffat, koska leffat perustuvat kirjoihin, mutta eivät noudata niitä orjallisesti.
Ensimmäinen ja toinen Näkäpeli-kirja
Ensimmäinen kirja oli mielestäni äärimmäisen hyvä, jännittävä ja koukuttava. Edellinen kappale päättyy aina siten, että lukemista on pakko jatkaa seuraavaan kappaleeseen, koska jännitys tiivistetään aina kappaleiden loppuun. Kirjan juoni on mukaansatempaava ja kirjailija kuvailee erittäin hyvin sitä maailmaa, jossa hahmot elävät.
Hieman kärsinyt ensimmäinen Nälkäpeli-kirja (siskoni runtelema ;)  )

Mitä se Nälkäpeli sitten on? Nälkäpeli on peli, jonka vallassa oleva Capitol järjestää vuosittain muistuttamaan muita, köyhiä ja alistettuja vyöhykkeitä, mahdistaan ja siitä, miten heidän valtaansa on turha uhmata. Nälkäpeliin valitaan arvalla aina yksi 12-18-vuotias tyttö ja yksi poika jokaiselta 12:ta vyöhykkeeltä ja heidän tulee taistella areenalla kuolemaan saakka. Vain yksi voi voittaa Nälkäpelin. Capitol myös pakottaa kaikki vyöhykkeet katsomaan koko Nälkäpelin alusta loppuun saakka, mikä on tietenkin suurta tuskaa vyöhykkeiden asukkaille, sillä heidän lapsiaan tai tuttaviensa lapsia tapetaan raa'asti areenalla.

Toista kirjaa olen lukenut hieman yli puolen välin ja sekin on jännittävä ja ihan ok muutenkin, muttei ehkä ihan niin hyvä kuin ensimmäinen kirja. Saa nähdä miten tämä toinen kirja päättyy, sillä Suzanne Collins on kirjoittanut myös kolmannen kirjan Nälkäpeli-kirjasarjaan.
Nälkäpeli - vihan liekit

Suosittelen erittäin lämpimästi näitä kirjoja. Hyvin viihteellistä luettavaa!

- Toe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti