keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Helsinki Pride lähestyy!

Nyt on taas se aika vuodesta, että Suomen suurin Pride-tapahtuma Helsinki Pride on aivan nurkan takana (25.6-1.7). Itse en ole vielä varma osallistunko tapahtumaan, mutta voin lämpimästi suositella tapahtumaa kaikille, joita se vähänkään kiinnostaa! Ja kaikilla tässä yhteydessä tarkoitan GBTL-kansan lisäksi suvaitsevaisesti ajattelevia ihmisiä, tasa-arvon kannattajia, ihmisiä, jotka rakastavat karnevaaleja ja kaikkia muitakin. Jopa niitä, jotka ovat vielä jääneet sinne vanhoillisen ajatusmaailman syövereihin ja ajattelevat homoutta sairautena. Luulen, että tapahtuman näkeminen ja kokeminen tekisi vain hyvää tällaisten ihmisten ennakkoluuloille ja asenteille. Prideilla on ihmisiä laidasta laitaan (kaikki eivät edes ole homoja), mutta suurin osa kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä. 


Suosittelen kuitenkin jättämään ne kyynelkaasut  ja savupommit kotiin ;) Ei nimittäin ollut kauhean kiva yllätys, itsekin olin paikalla, kun tämä surullisen kuuluisa Prideisku tapahtui. Niinhän se menee, että täysin itsevarma hetero ei koe homoa uhkana, ja suurimmat homojenvihaajat ovat niitä "kaappi-sellaisia" itse. Toisaalta  täytyy heilläkin todella vaikeaa olla, että ajautuvat tekemään tuollaisia asioita.. Mutta oman pahan olon ja häpeän purkaminen muihin vihapuheena ja -tekoina on kuitenkin mielestäni todella ala-arvoista. Toivon, että vielä joskus homot nähtäisiin yhtä normaaleina ihmisinä, kuin heterotkin, ettei kenenkään tarvitsisi turhaa vihata ja paheksua jotain, missä ei loppupeleissä ole mitään vihattavaa tai paheksuttavaa.


Mutta joka tapauksessa, kaikki vaan sankoin joukoin Prideille! Ne ovat yksi Suomen kesän värikkäimmistä ja iloisimmista kaupunkitapahtumista. Siellä on aina mielettömän hyvä meininki, iloisia ihmisiä sekä paljon nähtävää! 

Helsinki Pride -tapahtuman sivuille pääset tästä linkistä:
http://helsinkipride.fi/

Pride-kulkue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti