perjantai 29. kesäkuuta 2012

WLH:n Juhannustanssien homokohusta

Kerron niille, jotka eivät tästä ole kuulleet, lyhyesti mistä on kyse, sillä keskustelu on jo poistettu WLH:n facebook-sivuilta:
ELi WLH järjesti Juhannustanssit, missä ilmeisesti oli jonkin sortin fiftariteema. Tansseissa DJ oli kuuluttanut kappaleiden välissä, että tanssilattialla on 4 naisparia, että koittakaahan miehet nyt ryhdistäytyä ja hakea naisia tanssimaan. Toinen välispiikki oli, että naiset ovat laittaneet itsensä kauniiksi miehiä varten. Ja tosiaan tästä se kaikki sitten lähti.

Riikka Henttonen avautui WLH:n facebook-sivuilla siitä miten syrjiviä ja heteronormatiivisia nuo DJ:n kommentit olivat. Hänen tyylinsä ilmaista asia oli varsin hyökkäävän ja loukkaantuneen oloinen, mistä vasta kaikki random nettitrollit innostuivatkin. Keskustelu äityi aika hurjaksikin ja lopulta ajautui aiheesta ties mihin roskaan. Jossain 400:nen kommentin kohdalla joku totesikin, että keskustelu on jo ajat sitten hautautunut paskaan ja niin se olikin. Kaiken kaikkiaan viestiketjuun tuli yli 700 kommenttia ja minä jaksoin lukea niistä noin kuutisensataa, kunnes sitten väsyin ja vain selasin loput sekoilukommentit läpi.

Surullisinta siinä oli, että asian ydin eli tasa-arvo unohtui jo alkumetreillä, kun ihmiset vauhkosivat puolin ja toisin mistä sattui. Henttosesta tehtiin tässä keskustelussa täysi pelle ja hän sai sellaisen kasan kuraa niskaansa, että tuskin moni on netissä sellaista kokenut. Henttonen voi toki osin syyttää itseään ja omaa provokatiivista käytöstään, mutta kyllä siellä tuli paljon paljon paskaa sen lisäksikin niskaan.

Toinen surullinen asia oli minusta ehdottomasti se, että eräs lesbonainen kommentoi keskustelua siten, että hänen mielestään on oikein, että homot pysyvät kaapeissaan eivätkä provosoi kulkemalla kaduilla esim. käsikädessä. Mitä hittoa???? Miten se on provoamista? En voi käsittää tuollaisia kommentteja lesbolta, kun varmasti hän on nähnyt kuinka paljon sen eteen on tehty töitä ettei homoja pidettäisi mitenkään heteroja alempiarvoisena ihmisryhmänä tässä yhteiskunnassa. Toki ymmärrän, että hän oli vanhempi lesbo ja oli elänyt sitä aikaa kun homoseksuaalisuus oli vielä rikos/sairaus.. Mutta maailma on muuttunut paljon sen jälkeen, ja jos edes homoseksuaali ei itse soisi itselleen samoja oikeuksia kuin muilla on, niin miten muut sitten voisivat myöntyä niihin. Olisi nyt edes hiljaa tuollaisessa julkisessa keskustelussa, jos ei parempaa argumenttia asiaan ole!!

Loppupeleissä tuosta keskustelusta tuli eeppinen trollaus niinkuin nettimokia tunnutaan kutsuvan.

Sanottakoon vielä, että kyseinen DJ pyysi kaksi kertaa erittäin asiallisesti anteeksi Henttoselta, että oli käyttänyt vahingossa tällaista syrjivää ilmaisua, mutta valitettavasti nekin kommentit hukkuivat siihen kaikkeen muuhun paskaan.

Minua henkilökohtaisesti eniten harmittaa, että homoista ja tasa-arvoasioista tehdään suuria vitsejä tällaisten tapausten takia. Itse en lähtisi pahoittamaan mieltä DJ:n kommenteista, mutta tasa-arvoista kohtelua toivoisin kaikille. Tavallaan arvostan Henttosen ajatusta, hyökkäävien kommenttien takana, mutta en niinkään välitä hänen tavastaan ilmaista itseään. Enkä kyllä monen muunkaan keskusteluun osallistuneen..

Toivottavasti tästä opittiin jotain puolin ja toisin. Itselleni keskustelu jätti toisaalta huvittuneen, mutta toisaalta ahdistuneen mielen. Vieläkö me ollaan tässä pisteessä? Homot taistelevat oikeuksistaan raivopäisinä ja heterot vain naurskelevat ja vitsailevat niille "sekopäille ja mielensä pahoittajille". Asioista on tärkeää puhua, mutta keskustelun sävy pitäisi pysyä asiallisena. Toivottavasti jatkossa pystytään vähän parempaan!


- Toe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti