keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Päivän top 5: Tupakoinnin negatiiviset vaikutukset elämässäni

En itse polta, enkä ole koskaan maistanutkaan tupakkaa, mutta kyllähän sitä jokaisen ihmisen elämässä on läheisiä, jotka polttavat ja se vaikuttaa kaikkiin ympärillä oleviinkin. Valitettavasti.

1. Setäni
Kuva lainattu ja ei siis liity setääni mitenkään

Setäni kuoli hieman yli 50-vuotiaana keuhkosyöpään. Hän poltti koko ikänsä tupakkaa. Vahvimmat häneen liittyvät lapsuudenmuistonikin  koskivat juuri tupakanpolttoa. Muistan kun olimme hänen luonaan yökylässä ja aamulla heräsimme pistävän hajuiseen punaiseen marlboroon,  jota hän poltti parvekkeella (haju tuli oven raosta tai tuuletusikkunan kautta). Kuinkahan monta lisävuotta hän olisi saanut, jos ei olisi polttanut tupakkaa..? :/


2. Isäni
Kuva lainattu ja ei siis liity isääni  mitenkään ;)
Isäni poltti tupakkaa 30 vuotta. Parasta tässä tarinassa on kuitenkin se, että 30 vuoden jälkeen hän päätti lopettaa tupakanpolton ja lopettikin kertaheitolla. Sen jälkeen hän ei ole polttanut yhtäkään tupakkaa yli 10 vuoteen! Hänellä tosin on vieläkin kuiva yskä, joka vaivaa päivittäin, ja itse pienessä mielessäni uskon, että se johtuu juurikin tuosta 30 vuoden tupakoinnista...

3. H
Kuva on lainattu, mutta saattaisi hyvinkin näyttää hieman minulta, kun olen vihaisena kieltänyt H:lta tupakoinnin :D
Exäni H poltti tupakkaa, kunnes osin omasta tahdostaan, osin painostukseni vaikutuksesta lopetti polttamisen. Parisuhteessa toisen tupakoinnissa on ällöttävää se, että vaikka tupakoinnista olisi jo tunteja, haisee toinen aina pahalta. Nielusta nousee paha haju hengitykseen, vaatteet haisevat ja hampaat kellastuvat. Ei mitään hurmaavia ominaisuuksia kumppanissa. H on myös sillä tavalla onnellinen tarina, että hän on ollut lähes kokonaan polttamatta jo pari vuotta, vaikka kuulemma aina välillä tekisi kovastikin mieli. Tupakka taitaa olla sellainen riippuvuuden aiheuttaja, että tupakanhimosta ei pääse kokonaan koskaan eroon, vaikka lopettamisesta olisi vuosia aikaa. Ei kiva.

4. Passiivinen tupakointi
Kuva lainattu, mutta kuvaa hyvin mun ajatuksiani ympärillä olevia tupakoitsijoita kohtaan
Muistatteko vielä sen ajan, kun aamulla heräsi baari-illan jäljiltä ja melkein oksensi, kun haistoi, miten järkyttävän röökiltä hiukset ja vaatteet haisivat? Se teki aina krapulasta tuplasti kauheampaa! Mutta todellisuudessahan kamalinta siinä oli se, että oli altistunut koko pitkän illan tupakan savulle, vaikka ei itse poltakaan. Olen onnellinen pikkusiskoni puolesta, että hän ei ole iästään johtuen koskaan tätä aikaa joutunut elämään.


5. Pissikset ja sähkötupakat
Tämä kuva on lainattu eikä tavallaan liity pissiksiin mitenkään, mutta jos koet olevasi pissis ja ymmärrät vähän englantia, niin kannattaa miettiä hieman tuota kuvan sanomaa.
No tämä ei varsinaisesti minuun ole vaikuttanut mitenkään negatiivisesti elämässäni, mutta kyllä se sai huokaamaan syvään, kun näin kaverini kaverin (ehkä noin 20v = menee vielä pissiksestä melkein) polttamassa sähkötupakkaa ja ylpeilemässä mistä lie makuvaihtoehdoista: "Tää sähkötupakka on niin siisti, kun voi polttaa persikan makuista röökiä ja vielä sisällä. Ihan sairaan hyvä juttu!". Huoh... Kyllä se sähkötupakankin nikotiini koukuttaa HEMMETIN PISSIKSET!!


- Toe  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti