sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kylpyamme saunaan

Löysin nettiä selatessa kivan tilansäästövinkin kylpyhuoneen ja saunan suunnitteluun, löydät sen täältä. Eli jutun ideana on se, että kylpyamme on laitettu saunaan lauteiden alle ja lauteet siis ovat seinässä saranalla kiinni ja ne saa tarpeen mukaan nostettua ylös. Idea kuulostaa mielenkiintoiselta, sillä kylpyammehan vie erittäin paljon tilaa kylpyhuoneessa ja sitä kuitenkin käytetään suhteellisen harvoin.

Olen aina rakastanut kylpyammeita ja aina työmatkoillakin pompin riemusta, jos hotellihuoneessa on kylpyamme. Kylvyssä loikoileminen on niin ihanan rentouttavaa, pientä luksusta arkeen. Todellisuus on kuitenkin se, että suihkussa sitä käydään useimmiten, kun ei ole aikaa valuttaa joka ilta kylpyvettä tai edes halua tuhlata vettä niin paljon päivittäin. Siksi minusta olisin mahtava idea, jos kylpyammeen saisi piilotettua saunan lauteiden alle! Siellä se ei veisi turhaan tilaa kylpyhuoneesta ja olisi silti aina tarjolla, kun kaipaisi pientä rentouttavaa kylpyhetkeä.

Kuva lainattu suomela.fi sivuilta
Ainut negatiivinen puoli, joka minulle tulee mieleen, on se, että aina kun saunaa käytetään kaikki likavesi ja hiki valuu kylpyammeeseen eli se tulisi pestä melko hyvin aina saunan jälkeen tai viimeistään siinä vaiheessa, kun haluaisi ottaa kylvyn. Toki jos sen huuhtoo joka saunomiskerran jälkeen samalla kun huuhtoo lauteet, ei sen luulisi olevan iso vaiva. Tuossa on vielä hana ja suihkusuutin eli koko saunan pesu käy helposti!

Tämä on ehdottomasti sellainen idea, jota aion harkita, jos saan sen puutaloasunnon, mistä olen tarjouksen tehnyt (se selviää muuten huomenna tuleeko minusta asuntovelallinen vai ei ;)   ). Siinä asunnossahan on vielä rakentamaton kellari eli sinne tulisi suunnitelmien mukaan kylpyhuone ja sauna, mutta koska tilat ovat erittäin rajalliset, olisi tämä idea mahtava tilansäästöratkaisu sinne!


- Toe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti